7

jan

15

jan

2019

 • Målgruppe: Vuggestuer og dagplejere i Næstved Kommune.
  2-3 år
 • Tilmeldingsfrist: 8. juni 2018
 • Spillesteder: Teatersalen, Grønnegades Kaserne Kulturcenter, Tumlesalen, Kobberbakkeskolen afd. Uglebro, Fuglebjerg Hallen, Hal 2 & Fladsåhallen
 • Pris: Kr. 25 pr. barn.
 • Varighed: 35 min.
 • Forestillingen er en del af "WAUW - pragtfuld scenekunst for dagtilbud og skole"
 • Info: Til denne forestiling er der udviklet en WAUW-kuffert, der uddeles til alle tilmeldte inden forestillingen.

jan | 7 til
jan | 15 2019

SKAB

Teatersalen, Grønnegade Kaserne Kulturcenter
Kl. 9:00 & 10:45

SKAB er en musikalsk og sanselig forestilling, der legende fortæller skabelsesberetningen med bageingredienser, dej og køkkenting….

Forestillingen begynder med, at alle kagedåserne er tomme – “I begyndelsen var der ingenting”… Og ligesom Gud SKABte lyset, verden og menneskene på 7 dage, følges en opskrift med 7 punkter. Første punkt er at tænde ovnen; “og der blev lys”. 

SKAB stimulerer fantasien og vækker en lyst til udforskning af velkendte hverdagselementer. 

Børnene bliver grebet af legen i SKAB og det univers, der skabes ud af det blå lige for næsen af dem.

Teatergruppe: HVID STØJ SCENEPRODUKTION

Jan

13

2019

Afspil video

JAN | 13 | 2019

Næssis Nytårskoncert

Ny Ridehus, Grønnegade Kaserne Kulturcenter
Kl. 11:00 

Dørene åbner kl. 10.00

Årets mest traditionsrige koncert for Næstveds børnefamilier, hvor Næssi både fisker, bygger, maler, bager og meget mere. Kom og dans sammen med Næssi, Ulla Abdullas Cocobongoband og 500 andre glade børn og voksne.

Lyt til alle Næssis sange og se musikvideoerne på Næssis APP, som er gratis at downloade på APP store og Google Play

Musikvideoer, sange og sangtekster kan du også finde her.

OBS: Som forældre skal i være opmærksomme på, at det er en koncert med høj lyd og masser af mennesker. Derfor er koncerten målrettet børn fra 3 år og op.

18

jan

2019

jan | 18 2019

Stræber

Teatersalen, Grønnegade Kaserne Kulturcenter
Kl. 10:00 & 12:00

“Stræber” handler om at vokse op i en verden af muligheder: Om rusen, når det lykkes, og om skuffelsen, når forventningerne er så høje, at man ikke når i mål.

 

Om stress, angst, tab og hvordan dette kan ændre både ens livssyn og livsbane. Men også om at blive stædigt ved, kæmpe mod alle odds og gå efter sin passion.

Og så undersøger »Stræber« også, hvad der sker, hvis man giver op eller slip, giver fanden i præstationer, valg og mål, mærker sig selv og måske rækker ud efter hjælp.

Der er mulighed for teaterworkshop i egen klasse i ugerne inden forestillingerne. Nærmere info følger til de tilmeldte klasser.

Teatergruppe: Mærkværk

 

21

jan

23

jan

2019

jan | 21 til
jan | 23 2019

Tamme tigre

Teatersalen, Grønnegade Kaserne Kulturcenter
Kl. 9:00 & 10:30

En komisk, fysisk forestilling om mod og frygt. 

Afsættet for historien er den berømte amerikanske kvindelige tigerdressør, Mabel Stark, og hendes oplevelser i et stort cirkus sidst i det 19. århundrede.

Den forældreløse Mabel, er flygtet fra sin overbeskyttende tante, og er stukket af med et omrejsende cirkus. 

Vi følger Mabels stædige kamp for at træne de store katte. Tamme tigre findes ikke – men man kan lære at omgås dem.

Pressen skrev:

“Det er den slags saftigheder, der får det til at gyse af fryd hos ungene. Den tegnefilmsatige spillestil, og den ironisk troskyldige fortællemåde. 

Som i beskrivelsen og skildringen af forældreløse Mary, der vokser op hos sin meget religiøse tante, som bager kålkager, mens hun betegner alle fornøjelser som Satans værk. Også det cirkus der en dag kommer forbi.”

Teatergruppe: Frk. Fracasos Kompagni

 

28

jan

6

feb

2019

jan | 28 til
feb | 6 2019

Spørge jørgen

Gl. Ridehus, Grønnegade Kaserne Kulturcenter
Kl. 9:00 & 10:30

“Nu skal jeg fortælle dig om Jørgen! 

Jørgen var en temmelig artig dreng men han plaged’ alle med sin spørgen fra han vågned’ til han gik i seng.”

Nysgerrighed og børn hænger sammen som strømpe og fod og hånd i handske. 

Nysgerrighed er menneskets medfødte trang til at undersøge ting nærmere.

Hos børnene udløser nysgerrigheden i en årrække en næsten endeløs række af spørgsmål om stort og småt. Spørgsmål det er nemt at svare på, og spørgsmål, der selv for meget kloge voksne, er ganske komplicerede.

Spørge Jørgen er en forestilling om nysgerrighed, opdagertrang og om livets store spørgsmål i børnehøjde.

Næstved Bibliotek tilbyder oplæsning og leg med ord i ugerne før forestillingen, og Børnekulturhuset tilbyder kreativ workshop i ugerne efter forestillingerne. Tilmelding følger.

Teatergruppe: Team Teatret

24

feb

2019

feb | 24

Sax kontra bas

Musikstalden, Grønnegade Kaserne Kulturcenter
Kl. 11.00

Der er musikalsk mobning på programmet, når duoen Sax Kontra Bas går på scenen med deres repertoire af jazz, rockabilly og freeform. 

Den blærede bassist driller saxofonisten, fordi hans instrument er beskidt og skrammet. Og hver gang den stakkels saxofonist går ud for at vaske sin saxofon, bliver den en anelse mindre, og til sidst er den store tenor blevet til en lille sopran.

 
Den drillesyge kontrabas spilles af Olav Gudnason, Jakob Mygind blæser i saxofonen, og sammen vil de demonstrere, at alt fra tandbørstning til opvask og lårklask kan blive til musik.

15

mar

2019

mar | 15

morfarmorfarmorfar

Ny Ridehus, Grønnegade Kaserne Kulturcenter
Kl. 11:00 & 13:00

Min morfar er helt speciel og noget ganske særligt. Men hvem var morfar, før han blev morfar? Og hvordan er det at være morfar, når man er ved at blive meget gammel?

 

Tre forskellige morfædre er i centrum. Der er ham, der fortæller røverhistorier og bygger hule i haven. Der er elskelige, helt almindelige morfar, der bare gør lidt underlige ting, fordi han er ved at blive gammel. Og så er der ham, der var nazist, som familien helst ikke snakker om – og så alligevel …

Tre skuespillere veksler mellem nutiden som børnebørn – og fortiden, hvor vi møder deres vidt forskellige morfædre på forskellige stadier i tilværelsen. Og indimellem sætter de sig ved instrumenterne og giver et nummer fra de gode, gamle dage.

Undervisningsmateriale til forestillingen kan hentes på www.limfjordsteatret.dk

 

Teatergruppe: Limfjordsteatret

19

mar

22

mar

2019

mar | 19 til
mar | 22 2019

Lus i skindpelsen

Teatersalen, Grønnegade Kaserne Kulturcenter
Kl. 10:00

To venner mødes på en bænk. En tredje mand kommer til. Må han være med? Nej, det må han ikke! De to venner har nok i sig selv og han afvises. 

Den tredje mand giver ikke op og vender tilbage med diverse tilbud og i diverse forklædninger, men indser at han ikke kan blive en del af fællesskabet og beslutter sig derfor til at sætte splid mellem vennerne….

 

Forestillingen er en nyfortolkning af en af Dansk Rakkerpaks allerstørste succeser, der turnerede Danmark tyndt i starten af årtusindet og som endvidere har spillet på internationale festivaler i Tyskland, Sverige, Tyrkiet, Iran og Burkino Faso. 

Den ordløse forestilling er fyldt med komik, slapstick, poesi og stof til eftertanke.

Teatergruppe: Dansk Rakkerpak

20

mar

2019

 • Målgruppe: Skoler i Næstved Kommune.
  5. klasse
 • Tilmeldingsfrist: 22. juni 2018
 • Spillested: Gl. Ridehus, Grønnegades Kaserne Kulturcenter
 • Spilletider: Kl. 10.00, 11.30 & 13.00
 • Pris: Gratis

mar | 20 2019

Open orchestra - Copenhagen phil

Gl. Ridehus, Grønnegades Kaserne Kulturcenter
Kl. 10:00, 11:30 & 13:00

Copenhagen Phil har tidligere spillet nogle meget succesfulde koncerter for Næstveds skoleelever – og nu kommer symfoniorkestret igen!

Onsdag d. 20. marts 2019 kommer orkestret til Næstved med deres nytænkende koncertformat Open Orchestra, hvor elever fra Næstveds folkeskoler uden tvivl vil få en musikalsk og kulturel oplevelse for livet.

Om koncerten
Open Orchestra er et nyt koncertformat, hvor grænsen mellem publikum og musikere er udvisket. Publikum går frit rundt mellem musikerne, der står fordelt på små podier rundt omkring i koncertsalen.

Oplevelsen af musikken er både smuk og stærk og giver eleverne en helt unik mulighed for at komme helt tæt på både instrumenter og musikere.

Koncerten bliver til i et samarbejde mellem Børnekulturhuset, Grønnegades Kaserne Kulturcenter, Center for Kultur og Borgerservice og Center for Dagtilbud og Skole.

31

mar

2019

mar | 31 2019

Svøbsk

Musikstalden, Grønnegade Kaserne Kulturcenter
Kl. 11.00

Oplev et sandt festfyrværkeri af folkemusikalsk skønhed, når Svøbsk spiller koncert. Violinens toner vækker harmonikaen til live, trommerne lokkes frem og klaveret bliver slået op.

Herfra går den vilde og forførende folkemusik, der griber publikum ved hjertet og fødderne, så de knap kan sidde stille.

Publikum bliver hvirvlet igennem en koncert med musik, historier, dans, sange og rytmer.

Svøbsk har de sidste fem år spillet et hav af koncerter i ind- og udland, og de supplerer hinanden på smukkeste vis – en blanding af traditionel og moderne folkemusik virtuost fremført med legende lethed.

MAJ

20 - 25

2019

 • Målgruppe: Børn mellem 0-12 år, daginstitutioner, dagplejere, skoler, børnefamilier

MAJ | 20 - 25 | 2019

børnekulturfestival

Hele Næstved er på den anden ende når børnekulturfestivalen løber af stablen hvert år i maj måned.

Festivalen i 2019 skydes i gang mandag d. 20. maj ved den store åbningsfest på Grønnegades Kaserne Kulturcenter. Ugen igennem er der et væld af kulturelle aktiviteter for, med og af børn.

OKT

4

2019

 • Målgruppe: Børnefamilier med børn fra 4 år og op

OKT | 4 | 2019

Kulturnatten 2019

Børnekulturhuset, Grønnegades Kaserne Kulturcenter
16.00-20.00

Under Kulturnatten holder Børnekulturhuset åbent for børnefamilier. Til næste kulturnat er Børnekulturhuset klar med en ny, sjov og kreativ workshop for børn og forældre.