børnekulturen
i byrummet

Næstved Kunstby

Som børnefamilie er der nok af tage sig til i Næstveds byrum. Prøv f.eks. at gå en tur rundt i byen og I vil møde de imponerende gavlmalerier på jeres vej. Stop op og giv jer tid til at få øje på alle de flotte detaljer og snak om dem.

Læs mere om malerierne og deres adresser her:

Læs mere

Musisk Naturbase

Musisk Naturbase er beliggende i parken på Rønnebæksholm. Her kan børnene skabe deres egne
melodier eller efterligne nogle af naturens mange lyde på kunstværker af naturmaterialer. 

Her går natur og kultur går hånd i hånd og bliver til en ”lydens legeplads” før børn i alle aldre.
Musisk Naturbase er altid åben og kan frit benytte af både daginstitutioner, skoler og børnefamilier.
Basen er skabt i et samarbejde mellem naturvejledere, Børnekulturhuset, Musik- og Kulturskolen
og Rønnebæksholm i Næstved Kommune og er støttet af Nordea-fonden. Lydskulpturerne er skabt af kunstnerne Till Junkel og Sine Lewis.

Musisk Naturbase åbnede i 2014, hvor den var den første af sin slags i Danmark.

Læs mere

Legepladser

Næstved kommune har mange naturskønne legepladser både tæt på Næstveds bymidte og ude i de mindre byer. De fleste legepladser er tilgængelige med kørestole og velegnede til en udflugt for hele familien. En del legepladser er indrettet med borde, bænke og grillplads. 

Læs mere

FORTÆLLE HÅNDEN

Dette er det største skulpturprojekt som børn i Næstved har været med til og de kan være rigtig stolte af det. Det er nemlig det første sted i hele Danmark, hvor der findes en skulpturel fortælleplads lavet af børn og kunstnere sammen.

I 2009 var det børn fra Næstveds skoler og SFOer, som gennem en hel uge arbejdede med at sætte mosaik på hånden. Selve hånden er skabt at kunstnerduoen Till Junkel og Sine Levis, men det er børnene, der har skabt mosaikken og de smukke billeder, der er overført til forundringsstenene. Ideen med fortællehånden er at skabe kultur i det offentlige rum. Her giver vi plads til den gode fortælling, fordybelse og fantasi. Ud af fortællehånden triller seks forundringssten skabt på baggrund af børnenes egne tegninger, som kan være med til at støtte fortællingen.

Fortællehånden står ved den fritlagte Suså Ved Bredstrædeparkeringen i Næstved.

Læs mere

Næssi skulpturer

I forbindelse med Børnekulturfestivalen i 2010 afslørede Næssi, nogle meget farvestrålende brødre og søstre. 225 elever fra 5. årgang på folkeskoler rundt om i Næstved Kommune, havde fået til opgave at vælge et emne til at dekorere deres egen Næssi skulptur ud fra.

Skulpturerne kan i dag ses på Næstved Kommunes biblioteker, hvor man gerne må give dem et forsigtig kram.

Læs mere

Bølgen

Bølgen blev i 2006 skabt af børn fra Næstved skoler og SFOer sammen med billedkunstner Britta Johanson under børnekulturfestivalen 2006.
Her kan man løbe zig-zag, lege fangeleg og meget mere.

Bølgen står i Rådmandshaven ved legepladsen.

Læs mere