Næssi

Børnekultur i Næstved Kommune
-En vigtig sag for, med og af børn.

I Næstved har vi Næssi, som er logo for det børnekulturelle område i kommunen.naessipaagaden
Mange tænker nok hvad og hvorfor denne besynderlige grønne drage dyr – Nok ser den barnlig ud, men hvad har den med kultur at gøre !

Næssi er et registreret karto- zoologi dyr, det betyder at den findes på Næstved kommunes landkort. Den grønne drage fremkommer, når der tegnes en streg rundt om Næstved By. Denne opdagelse gjorde en medarbejder på Næstved Skiltefabrik og da man samtidig havde ansat en børnekulturkonsulent (mig) blev jeg spurgt om ikke det var noget jeg kunne bruge i mit arbejde med at fremme det børnekulturelle område i kommunen.

Det var ikke svært at sige ja til, det var nærmest som at få en appelsin i sin turban og siden har det taget fart og Næssi er nu med i mange forskellige sammenhænge, når det er noget for børn. Ved en afstemningskonkurrencen på børnekulturfestivalen i 2002 gav børnene navn til den grønne drage og ud af 250 forslag, var det ikke svært at vælge navnet Næssi.

Næssi flyverI dag er Næssi et vigtigt symbol for børnekulturen i Næstved, den er en dejlig stor drage som levende gøres af skuespiller Steffen Sommerstedt og som i den grad har været med til at give figuren karakter.
Den optræder ved åbning af børnekulturfestivalen hvert år i Maj måned sammen med Ulla Abdullas coco bongoband og sammen har de udgivet en CD med Næssisange.
Vores Nytårsfamiliekoncert i 2009 med Næssi og Ulla Abdulla er et kæmpe tilløbsstykke, og vi måtte melde udsolgt til koncerten.

Det betyder meget at vi har et logo – et symbol som appellerer til børnene, det er med til at skabe identitet for det børnekulturelle område og i særdeleshed for de børnekulturelle aktiviteter.

Næssi, Næssi, Næssi alle tiders drage dyr
ville bo i Næstved
af alle verdens byer.