Stor dag for musikken i naturen

Posted by: on 2. juni 2014

Endelig oprandt dagen for indvielsen af Musisk Naturbase på Rønnebæksholm.

Søndag d. 25. maj skete det som så mange har ventet på i så lang tid. Næstved Kommunes nyeste naturbase blev indviet, og danner herfra grundlag for store musiske oplevelser i naturen omkring Rønnebæksholm.

Den musiske naturbase består af fem kunstværker der alle giver lyd fra sig når man bruger dem. Med grene, hænder, sko eller tommeltotter kan du slå tonen an i din egen rytme.

Indvielsen bød på taler ved projektleder og børnekulturkonsulent Lis Olsen, Frans Bak fra Nordea-fonden der har støttet projektet, dejligt vejr, en masse musik og lidt til ganen til alle de mange interesserede fremmødte. Borgmester i Næstved Kommune Carsten Rasmussen klippede snoren til basens fortællehytte og kunstværker, og sendte den på vejen med et par strofer af Grundtvig.

Det musikalske program bød først på @vantGarden der satte gang i festen, derefter optrådte Næstved Musik- og Kulturskoles “Fensmark Tæskehold”(der trods navnet er en ganske fredelig slagtøjsgruppe), Bent Kværndrup optrådte med et børnekor samlet fra Rønnebæk Skole, og til sidst optrådte den vanvittigt dygtige percussionist Thomas Sandberg. Thomas Sandberg sampler rytmer sammen fra lyden af det han har for hånden.

Thomas Sandberg havde knap slået den sidste tone an, før end publikum ikke længere kunne holde sig fra selv at prøve kræfter med den musiske naturbases lydkunstværker.

Lyden lød over birketoppene, og vil også gøre det når du kommer og lader dig forundre af de lyde naturen giver os.

 

KOMMENTER VIA FACEBOOK