7

jan

15

jan

2019

 • Målgruppe: Vuggestuer og dagplejere i Næstved Kommune.
  2-3 år
 • Tilmeldingsfrist: 8. juni 2018
 • Spillesteder: Teatersalen, Grønnegades Kaserne Kulturcenter, Tumlesalen, Kobberbakkeskolen afd. Uglebro, Fuglebjerg Hallen, Hal 2 & Fladsåhallen
 • Pris: Kr. 25 pr. barn.
 • Varighed: 35 min.
 • Forestillingen er en del af "WAUW - pragtfuld scenekunst for dagtilbud og skole"
 • Info: Til denne forestiling er der udviklet en WAUW-kuffert, der uddeles til alle tilmeldte inden forestillingen.

jan | 7 til
jan | 15 2019

SKAB

Teatersalen, Grønnegade Kaserne Kulturcenter
Kl. 9:00 & 10:45

SKAB er en musikalsk og sanselig forestilling, der legende fortæller skabelsesberetningen med bageingredienser, dej og køkkenting….

Forestillingen begynder med, at alle kagedåserne er tomme – “I begyndelsen var der ingenting”… Og ligesom Gud SKABte lyset, verden og menneskene på 7 dage, følges en opskrift med 7 punkter. Første punkt er at tænde ovnen; “og der blev lys”. 

SKAB stimulerer fantasien og vækker en lyst til udforskning af velkendte hverdagselementer. 

Børnene bliver grebet af legen i SKAB og det univers, der skabes ud af det blå lige for næsen af dem.

Teatergruppe: HVID STØJ SCENEPRODUKTION

Jan

13

2019

Afspil video

JAN | 13 | 2019

Næssis Nytårskoncert

Ny Ridehus, Grønnegade Kaserne Kulturcenter
Kl. 11:00 

Dørene åbner kl. 10.00

Årets mest traditionsrige koncert for Næstveds børnefamilier, hvor Næssi både fisker, bygger, maler, bager og meget mere. Kom og dans sammen med Næssi, Ulla Abdullas Cocobongoband og 500 andre glade børn og voksne.

Lyt til alle Næssis sange og se musikvideoerne på Næssis APP, som er gratis at downloade på APP store og Google Play

Musikvideoer, sange og sangtekster kan du også finde her.

OBS: Som forældre skal i være opmærksomme på, at det er en koncert med høj lyd og masser af mennesker. Derfor er koncerten målrettet børn fra 3 år og op.

18

jan

2019

jan | 18 2019

Stræber

Teatersalen, Grønnegade Kaserne Kulturcenter
Kl. 10:00 & 12:00

“Stræber” handler om at vokse op i en verden af muligheder: Om rusen, når det lykkes, og om skuffelsen, når forventningerne er så høje, at man ikke når i mål.

 

Om stress, angst, tab og hvordan dette kan ændre både ens livssyn og livsbane. Men også om at blive stædigt ved, kæmpe mod alle odds og gå efter sin passion.

Og så undersøger »Stræber« også, hvad der sker, hvis man giver op eller slip, giver fanden i præstationer, valg og mål, mærker sig selv og måske rækker ud efter hjælp.

Der er mulighed for teaterworkshop i egen klasse i ugerne inden forestillingerne. Nærmere info følger til de tilmeldte klasser.

Teatergruppe: Mærkværk

 

21

jan

23

jan

2019

jan | 21 til
jan | 23 2019

Tamme tigre

Teatersalen, Grønnegade Kaserne Kulturcenter
Kl. 9:00 & 10:30

En komisk, fysisk forestilling om mod og frygt. 

Afsættet for historien er den berømte amerikanske kvindelige tigerdressør, Mabel Stark, og hendes oplevelser i et stort cirkus sidst i det 19. århundrede.

Den forældreløse Mabel, er flygtet fra sin overbeskyttende tante, og er stukket af med et omrejsende cirkus. 

Vi følger Mabels stædige kamp for at træne de store katte. Tamme tigre findes ikke – men man kan lære at omgås dem.

Pressen skrev:

“Det er den slags saftigheder, der får det til at gyse af fryd hos ungene. Den tegnefilmsatige spillestil, og den ironisk troskyldige fortællemåde. 

Som i beskrivelsen og skildringen af forældreløse Mary, der vokser op hos sin meget religiøse tante, som bager kålkager, mens hun betegner alle fornøjelser som Satans værk. Også det cirkus der en dag kommer forbi.”

Teatergruppe: Frk. Fracasos Kompagni

 

28

jan

6

feb

2019

jan | 28 til
feb | 6 2019

Spørge jørgen

Gl. Ridehus, Grønnegade Kaserne Kulturcenter
Kl. 9:00 & 10:30

“Nu skal jeg fortælle dig om Jørgen! 

Jørgen var en temmelig artig dreng men han plaged’ alle med sin spørgen fra han vågned’ til han gik i seng.”

Nysgerrighed og børn hænger sammen som strømpe og fod og hånd i handske. 

Nysgerrighed er menneskets medfødte trang til at undersøge ting nærmere.

Hos børnene udløser nysgerrigheden i en årrække en næsten endeløs række af spørgsmål om stort og småt. Spørgsmål det er nemt at svare på, og spørgsmål, der selv for meget kloge voksne, er ganske komplicerede.

Spørge Jørgen er en forestilling om nysgerrighed, opdagertrang og om livets store spørgsmål i børnehøjde.

Næstved Bibliotek tilbyder oplæsning og leg med ord i ugerne før forestillingen, og Børnekulturhuset tilbyder kreativ workshop i ugerne efter forestillingerne. Tilmelding følger.

Teatergruppe: Team Teatret

24

feb

2019

feb | 24

Sax kontra bas

Musikstalden, Grønnegade Kaserne Kulturcenter
Kl. 11.00

Der er musikalsk mobning på programmet, når duoen Sax Kontra Bas går på scenen med deres repertoire af jazz, rockabilly og freeform. 

Den blærede bassist driller saxofonisten, fordi hans instrument er beskidt og skrammet. Og hver gang den stakkels saxofonist går ud for at vaske sin saxofon, bliver den en anelse mindre, og til sidst er den store tenor blevet til en lille sopran.

 
Den drillesyge kontrabas spilles af Olav Gudnason, Jakob Mygind blæser i saxofonen, og sammen vil de demonstrere, at alt fra tandbørstning til opvask og lårklask kan blive til musik.

15

mar

2019

mar | 15

morfarmorfarmorfar

Ny Ridehus, Grønnegade Kaserne Kulturcenter
Kl. 11:00 & 13:00

Min morfar er helt speciel og noget ganske særligt. Men hvem var morfar, før han blev morfar? Og hvordan er det at være morfar, når man er ved at blive meget gammel?

 

Tre forskellige morfædre er i centrum. Der er ham, der fortæller røverhistorier og bygger hule i haven. Der er elskelige, helt almindelige morfar, der bare gør lidt underlige ting, fordi han er ved at blive gammel. Og så er der ham, der var nazist, som familien helst ikke snakker om – og så alligevel …

Tre skuespillere veksler mellem nutiden som børnebørn – og fortiden, hvor vi møder deres vidt forskellige morfædre på forskellige stadier i tilværelsen. Og indimellem sætter de sig ved instrumenterne og giver et nummer fra de gode, gamle dage.

Undervisningsmateriale til forestillingen kan hentes på www.limfjordsteatret.dk

 

Teatergruppe: Limfjordsteatret

19

mar

22

mar

2019

mar | 19 til
mar | 22 2019

Lus i skindpelsen

Teatersalen, Grønnegade Kaserne Kulturcenter
Kl. 10:00

To venner mødes på en bænk. En tredje mand kommer til. Må han være med? Nej, det må han ikke! De to venner har nok i sig selv og han afvises. 

Den tredje mand giver ikke op og vender tilbage med diverse tilbud og i diverse forklædninger, men indser at han ikke kan blive en del af fællesskabet og beslutter sig derfor til at sætte splid mellem vennerne….

 

Forestillingen er en nyfortolkning af en af Dansk Rakkerpaks allerstørste succeser, der turnerede Danmark tyndt i starten af årtusindet og som endvidere har spillet på internationale festivaler i Tyskland, Sverige, Tyrkiet, Iran og Burkino Faso. 

Den ordløse forestilling er fyldt med komik, slapstick, poesi og stof til eftertanke.

Teatergruppe: Dansk Rakkerpak

20

mar

2019

 • Målgruppe: Skoler i Næstved Kommune.
  5. klasse
 • Tilmeldingsfrist: 22. juni 2018
 • Spillested: Gl. Ridehus, Grønnegades Kaserne Kulturcenter
 • Spilletider: Kl. 10.00, 11.30 & 13.00
 • Pris: Gratis

mar | 20

Open orchestra - Copenhagen phil

Gl. Ridehus, Grønnegades Kaserne Kulturcenter
Kl. 10:00, 11:30 & 13:00

Copenhagen Phil har tidligere spillet nogle meget succesfulde koncerter for Næstveds skoleelever – og nu kommer symfoniorkestret igen!

Onsdag d. 20. marts 2019 kommer orkestret til Næstved med deres nytænkende koncertformat Open Orchestra, hvor elever fra Næstveds folkeskoler uden tvivl vil få en musikalsk og kulturel oplevelse for livet.

Om koncerten
Open Orchestra er et nyt koncertformat, hvor grænsen mellem publikum og musikere er udvisket. Publikum går frit rundt mellem musikerne, der står fordelt på små podier rundt omkring i koncertsalen.

Oplevelsen af musikken er både smuk og stærk og giver eleverne en helt unik mulighed for at komme helt tæt på både instrumenter og musikere.

Koncerten bliver til i et samarbejde mellem Børnekulturhuset, Grønnegades Kaserne Kulturcenter, Center for Kultur og Borgerservice og Center for Dagtilbud og Skole.

31

mar

2019

mar | 31

Svøbsk

Musikstalden, Grønnegade Kaserne Kulturcenter
Kl. 11.00

Oplev et sandt festfyrværkeri af folkemusikalsk skønhed, når Svøbsk spiller koncert. Violinens toner vækker harmonikaen til live, trommerne lokkes frem og klaveret bliver slået op.

Herfra går den vilde og forførende folkemusik, der griber publikum ved hjertet og fødderne, så de knap kan sidde stille.

Publikum bliver hvirvlet igennem en koncert med musik, historier, dans, sange og rytmer.

Svøbsk har de sidste fem år spillet et hav af koncerter i ind- og udland, og de supplerer hinanden på smukkeste vis – en blanding af traditionel og moderne folkemusik virtuost fremført med legende lethed.

MAJ

20 - 25

2019

 • Målgruppe: Børn mellem 0-12 år, daginstitutioner, dagplejere, skoler, børnefamilier

MAJ | 20 - 25 | 2019

børnekulturfestival

Hele Næstved er på den anden ende når børnekulturfestivalen løber af stablen hvert år i maj måned.

Festivalen i 2018 skydes i gang mandag d. 20. maj ved den store åbningsfest på Grønnegades Kaserne Kulturcenter. Ugen igennem er der et væld af kulturelle aktiviteter for, med og af børn.

JUL

2
-
6

2018

 • Tilmeldingsfrist:
 • Målgruppe:
 • Danseshow:

JUL | 2 - 6 | 2018

Danseballaden

Danseballaden er en del af aktive feriedage i for skoleelever i Næstved Kommune. 

Fra mandag til fredag øver danseholdene med en professionel danser og udvikler deres egne idéer. 

Fredag kulminerer børnenes anstrengelser i “Det store Danseballade Show” hvor også dansebørn fra Kalundborg står klar på scenen i Ny Ridehus, Grønnegades Kaserne Kulturcenter til at vise hvad de har lavet i ugens løb for deres familier. 

28

aug

30

aug

2018

aug | 28 til
aug | 30 2018

Skoskulpturer

Børnekulturhuset, Grønnegade Kaserne Kulturcenter
Kl. 9:00-12:00

Når ting bliver til kunst…
Når verden bliver vendt på hovedet…
Når forvandlinger sker for øjnene af dig…

Der er fuld fart på fantasien, når en bunke gamle sko forvandles til skaterbaner, undervandsbåde, igloer eller noget helt fjerde. Undervejs snakker vi om, hvad kunst egentlig er, og eleverne får indblik i, hvordan andre kunstnere gennem tiden har arbejdet med at forvandle ting til kunst.

Eleverne opøver evnen til at tænke abstrakt og til at tro på og udvikle egne idéer.

Hvert barn fortæller afslutningsvis om sin skoskulptur til resten af klassen.

Underviser: Katrine Gjesing, Børnekulturkonsulent

10

sep

2018

 • Målgruppe: Lærere fra 0. - 6. klasse
 • Sted: Børnekulturhuset, Grønnegades Kaserne Kulturcenter
 • Pris: Gratis
 • Varighed: 3 timer
 • Workshoppen udbydes af Næstved Kommune - Åben Skole
 • Tilmelding: kgjes@naestved.dk // Tlf.: 20 21 15 66
 • Tilmeldingsfrist: Den 24. august 2018
 • Max deltagere: 15 deltagere

sep | 10 2018

Kursus om maskebygning og maskespil

Børnekulturhuset, Grønnegade Kaserne Kulturcenter
Kl. 9:00-12:00

Bliv klogere på maskebygning og maskespil. Mærk magien på egen krop!

Kurset henvender sig til både pædagoger og lærere, der har lyst til at lære mere om maskebygning og maskespil.

Kursets indhold er målrettet skolebørn fra 0.-6. kl. 

Indhold: 
Kort oplæg om maskens kulturhistorie
Maskens muligheder og små dramaøvelser
Udforme egne masker 

Selve kurset varer fra kl. 9.00-12.00. 


Efter kurset afholdes møde med de deltagende lærere i forløbet “Magiske masker”. Mødet varer fra kl. 12.00-13.00.

13

sep

2018

 • Målgruppe: Børnehavebørn
 • Sted: Søjlesalen, Næstved Musikskole, Skellet 29, 4700 Næstved
 • Pris: Gratis
 • Tid: kl. 10.00 og kl. 11.00
 • Tilmelding: Senest d. 7. september til kgjes@naestved.dk // Tlf.: 20 21 15 66

sep | 13 2018

Små synger sammen

Næstved Musikskole
Kl. 10.00 og kl. 11.00

Torsdag d. 13. september inviterer Næstved Musikskole og Børnekulturhus Næstved til sangdagen ”Små Synger Sammen.” Sangdagen arrangeres på landsplan af organisationen ”Sangglad.” Sidste år sang over 45.000 børn med over hele Danmark.

Temaet for sangdagen i 2018 er ”Bier.” 

Find pædagogisk materiale her: www.sangglad.dk/red-bierne/

De pædagogiske materialer indeholder sangtekster, billedkort, lydfiler og pædagogiske vejledninger udarbejdet af to sangkonsulenter fra Sangglad. Materialet giver ideer til blandt andet bevægelses- og fagtelege og sproglig opmærksomhed.

SEP

10 - 20

2018

 • Tilmeldingsfrist: den 5. juli
 • Tilmelding: Kontakt børnekulturkonsulent Katrine Gjesing. Mail: kgjes@naestved.dk // Tlf. nr.: 20 21 15 66
 • Målgruppe: Skoler i Næstved Kommune. 4.-6. klasse
 • Lokation: Børnekulturhuset, Grønnegades Kaserne Kulturcenter
 • Tidsrum: Kl. 9.00-14.00

SEP | 10 - 20 | 2018

magiske masker

Børnekulturhuset, Grønnegades Kaserne Kulturcenter

Velkommen til et kreativt forløb i Børnekulturhuset med krop, æstetiske udstyk og identitet i fokus.

Børnene skal sammen med tre professionelle maskekunstnere bygge masker, øve maskespil og lave kostumer over tre dage. Efter forløbet skal børnene gå maskeparade sammen med Avantgarden fredag d. 5. oktober, til åbningen af Næstved Kulturnat.

Workshoppen udbydes for to klasser på 4.-6. klassetrin. Ud fra temaet ”Drømme” bliver eleverne delt i tre hold på tværs af klasser:

Børnene skal sammen med tre professionelle maskekunstnere bygge masker, øve maskespil og lave kostumer over tre dage. Efter forløbet skal børnene gå maskeparade sammen med Avantgarden fredag d. 5. oktober, til åbningen af Næstved Kulturnat.

Workshoppen udbydes for to klasser på 4.-6. klassetrin. Ud fra temaet ”Drømme” bliver eleverne delt i tre hold på tværs af klasser:

1) Drømmefangere og Ole-Lukøjer på stylter

2) Drømmevæsner

3) Ride maren – de skyggeagtige, mystiske og mareridt

Alle tre hold kommer på skift igennem hænderne på hver af de tre maskekunstnere.

A) Maskeværksted

B) Fysisk udtryk og teaterteknik

C) Kostumeværksted

Meld din klasse til dette unikke forløb og giv dem en oplevelse for livet.

Program:

Mandag den 10. september kl. 9-13: 

Kursus for lærere og pædagoger om maskebygning og maskespil v. de tre maskekunstnerne – kurset er obligatorisk for deltagere i ”Magiske masker”

Mandag den 17. september:

Besøg af de tre maskekunstnere på egen skole. Introduktion til forløbet. Tidspunkt aftales individuelt.

Den 18.-20. september kl. 9-14:

Kreativ workshop i Børnekulturhuset, Grønnegades Kaserne Kulturcenter i Næstved

Den 5. oktober kl. 13-17:

Deltagelse i maskeparaden der åbner Næstved Kulturnat 2018.
Der er mødepligt til paraden.

”Magiske masker” er et samarbejde mellem Kulturregion Storstrøm og Børnekulturhus Næstved. Projektet er støttet af huskunstnerordningen.

17

Sep

11

okt

2018

 • Målgruppe: Vuggestuer og dagplejere i Næstved Kommune.
  2-3 år
 • Tilmeldingsfrist: 8. juni 2018
 • Spillesteder: Teatersalen, Grønnegades Kaserne Kulturcenter
  Fuglebjerg Hallen, Hal 2, Folkemusikhuset i Fensmark & Fladsåhallen
 • Pris: Kr. 25 pr. barn.
 • Varighed: Ca. 30 min.
 • Forestillingen er en del af "WAUW - pragtfuld scenekunst for dagtilbud og skole"
 • Info: Til denne forestiling er der udviklet en WAUW-kuffert, der uddeles til alle tilmeldte inden forestillingen.

sep | 17 til
okt | 11 2018

Næssi finder hjem

Teatersalen, Grønnegade Kaserne Kulturcenter
Kl. 9:00 & 10:30

”Næssi finder hjem” baserer sig på de oprindelige fortællinger om dragen Næssi, der arbejder som vagtdrage for en sur konge i Eventyrien.

Næssi duer ikke til jobbet og flyver væk i håbet
om at finde et sted, hvor han kan slå sig ned og føle sig hjemme.

Da han under sin flyvetur får øje på omridset af Næstved By, kan han genkende sig selv og får lyst til at lande. Han dumper ned på bakken ved Sjølundstårnet, bliver venner med Ulla Abdulla og i stedet for vagtdrage bliver hans nye job at danse og lege med alle Næstveds børn.

Forestillingen handler om at føle sig hjemme, om at stå ved hvem man er og betydningen af at blive taget godt i mod.

Teatergruppe: Teatret Aspendos

23

Sep

2018

sep | 23

drums across

Musikstalden, Grønnegade Kaserne Kulturcenter
Kl. 11.00

Glæd jer til at opleve en rytmisk koncert med tre meget sammespillede trommeslagere, der spiller mange forskellige instrumenter, som har en plan de afviger fra, når der først har skabt kontakt.

Efter at have turneret i 20 år med forskellige historier er Drums Across nu klar til at gå nye veje med en koncert, hvor sangene er indøvet på forhånd, men hvor det musikalske arrangement bliver til på stedet.

Klavs Bo og Lars Storck er multiinstrumentalister, så ved hjælp af kaospedaler og sampling på scenen, guitar, bas, keyboards og alverdens percussion vil børnene opleve kreativitet på stedet og glæden ved bare at prøve sig frem og jamme.

Når sangene kommer oven på det, der bliver komponeret, vil der også blive lavet små koreografier.

OKT

5

2018

 • Målgruppe: Børnefamilier med børn fra 4 år og op

OKT | 5 | 2018

Kulturnatten

stringart

Børnekulturhuset, Grønnegades Kaserne Kulturcenter
16.00-20.00

Under Kulturnatten holder Børnekulturhuset åbent for børnefamilier. Her kan man få sig en hyggelig stund sammen som familie og prøve kræfter med kunstformen ”Stringart”.  

 

Alle børn får en lille træplade, hvorpå de skal sømme små søm fast, så de danner en form eller figur. Herefter flettes garn ind imellem sømmene. 

Der vil både være lette og svære former og figurer.

Undervisere: Jane Sommer og Mette Westergaard.

OKT

16-17

2018

 • Målgruppe: Børnefamilier med børn fra 3 år og op
 • Gratis
 • 10.00 - 14.00

OKT | 16-17 | 2018

designværksted i efterårsferien for børnefamilier

Børnekulturhuset, Grønnegades Kaserne Kulturcenter
10.00-14.00

I efterårsferien holder Børnekulturhuset åbent tirsdag og onsdag for børnefamilier. Sammen med billedkunstner Tanja Leander skal I arbejde med abstrakte udtryk og skabe jeres eget unikke design. 

I skal arbejde i naturmaterialer kombineret med akrylmaling i pangfarver. Der er lagt op til nogle hyggelige timer, hvor I kommer hjem med et innovativt og rustikt produkt. 

Designværkstedet er henvendt til børn fra 3 år og op. Det er gratis at deltage og kræver ingen tilmelding – bare mød op.

Praktisk: Forklæder uddeles, men husk alligevel tøj der tåler maling. 

 

OKT

5

2018

 • Målgruppe: Børnefamilier med børn fra 4 år og op

OKT | 5 | 2018

Kulturnatten

Magiske masker-optog

Grønnegades Kaserne Kulturcenter
16.00

To skoleklasser har under forløbet “Magiske Masker” arbejdet sammen med tre professionelle kunstnere og som en festlig åbning af kulturnatten er børnene klar til at vise deres masker og kostumer frem.

Optoget starter og slutter på Grønnegades Kaserne Kulturcenter og til at ledsage festlighederne kommer Avantgarden og leverer musikken til.

23

okt

25

okt

2018

okt | 23 til
okt | 25 2018

Drømmer jeg? eller er jeg vågen? - en kreativ workshop

Børnekulturhuset, Grønnegade Kaserne Kulturcenter
Kl. 10:00-13:00

Baseret på handlingen i bogen ”Engelbert H og den sidste chance” af Kim Fupz Aakeson skal eleverne i makkerpar skabe to modsatrettede tableauer – f.eks. venskab/uvenskab, krig/fred mv. 

Det ene tableau viser den til tider barske virkelighed og det andet en idyllisk drømmeverden. 

Det er ikke en forudsætning, at eleverne har læst bogen, men det er en oplagt mulighed for at kæde et forløb i dansk sammen med en billedkunstnerisk bearbejdning.

Eleverne arbejder med at modellere i forskellige materialer; skabe stemninger og udtrykke nogle af tilværelsens store temaer.

I små kasser indretter eleverne i makkerpar miljøer, der relaterer sig til det tema, de har valgt at bearbejde. 

Tableauerne kan efterfølgende udstilles hjemme på skolen.

Underviser: Katrine Gjesing, Børnekulturkonsulent

29

okt

9

nov

2018

 • Målgruppe: Børnehaver og skoler i Næstved Kommune.
  4 år - 0. klasse
 • Tilmeldingsfrist: 8. juni 2018
 • Spillesteder: Teatersalen, Grønnegades Kaserne Kulturcenter
  Fuglebjerg Hallen, Hal 2, Folkemusikhuset i Fensmark & Fladsåhallen
 • Pris: Kr. 25 pr. barn.
 • Varighed: 30 min.
 • Forestillingen er en del af "WAUW - pragtfuld scenekunst for dagtilbud og skole"
 • Info: Til denne forestiling er der udviklet en WAUW-kuffert, der uddeles til alle tilmeldte inden forestillingen.

okt | 29 til
nov | 9 2018

Mirakolinas fodbad

Teatersalen, Grønnegade Kaserne Kulturcenter
Kl. 9:00 & 10:30

Mirakolina har netop sat sine ømme fødder i et dejligt fodbad da den nye lejer, Jacques banker på døren. Kort efter modtager hun en pakke med en underlig fisk…

Mirakolinas Fodbad er en lille fontæne af magi, sanselighed, poesi og humor, hvor publikum med animation, lyd og forvandling møder to ”vandhunde” og en usædvanlig lille fisk, der på trods af sin uheldige adfærd viser sig at lede Jacques og Mirakolina til deres rette element…

Teatergruppe: Faster Cool

11

nov

2018

nov | 11

Moussa Diallo trio

Musikstalden, Grønnegade Kaserne Kulturcenter
Kl. 11.00

Med koncerten “Der var engang” levendegør de tre fabelagtige afrikansk-danske musikere i Moussa Diallo Trio en ældgammel afrikanske fortælletradition og genskaber den magi, Moussa Diallo selv oplevede som barn, da hans bedstemor fortalte ham eventyr under stjernehimlen i Mali. 

Det er nat i Mali. Stjernerne og månen oplyser himlen, og i landsbyen Koulikoro får børnene fortalt eventyr. 

De sjove og humoristiske barndomseventyr bliver her fortalt gennem medrivende musik, som spilles på traditionelle maliske instrumenter. Publikum bliver selvfølgelig inddraget aktivt og går uden tvivl glade derfra.

Moussa Diallo er musiker, bassist, sanger, komponist, historiefortæller, forfatter og engageret i udviklingsarbejde i Afrika.

Moussa Diallo er en fantastisk historiefortæller. Det viser han i bogen “Der var engang ….” og når han optræder på skoler og ved arrangementer for børn.

9

dec

2018

dec | 9 2018

Jul i grønnegade - stofcollager

Musikstalden, Grønnegade Kaserne Kulturcenter
Kl. 10:00-16:00

Mens julestemningen spreder sig i på hele kulturcenteret kan man i musikstalden deltage i en hyggelig og kreativ juleworkshop. Der skal arbejdes med at lime små stykker stof på lærreder, der til sidst bliver til de fineste stofcollager.

Kom og lav en stjerne, en engel eller et juletræ. Man får den færdige stofcollage med hjem – måske kan den bruges som julegave?

Underviser: Katrine Gjesing, Børnekulturkonsulent

 

 

 

11

dec

14

dec

2018

dec | 11 til
dec | 14 2018

Byg et nissehus

Børnekulturhuset, Grønnegade Kaserne Kulturcenter
Kl. 9:00-12:00

Arkitektur og duften af jul.

Med blik for arkitektur og konstruktionsmuligheder skal eleverne bygge et nissehus, så Nissefar kan få sig et nyt hjem inden jul. Mursten og tagplader er byttet ud med pebernødder, brunkager og sukkerknalder – duften af jul breder sig og giver en sanselig oplevelse.

Undervejs præsenteres eleverne for kendte arkitektoniske værker, som måske kan give inspiration til det videre arbejde.

Eleverne opøver evnen til at planlægge og udføre en konstruktion i 3D og får indsigt i såvel funktion som æstetik.

Underviser: Katrine Gjesing, børnekulturkonsulent

Tider:

11. december kl. 9.00 – 12.00

12. december kl. 9.00 – 12.00

14. december kl. 9.00 – 12.00