PixiOpera: Papageno og Papagena

D. 24. og d. 25. april 2024

Det Kongelige Teater og Børnekulturhus Næstved inviterer indskolingselever i Næstved Kommune til at opleve PixiOperaen ”Papageno og Papagena.” Det er gratis at deltage.

Om forestillingen
Frederik er en dygtig operasanger, så han vil gerne synge fine koncerter og fortælle børn om opera. Men det går ikke altid så godt, og han skælder ud på forestillingslederen – måske skulle han prøve at slappe lidt af og lære at bruge sin fantasi?

De musikalske uddrag og karaktererne, Papageno og Papagena, stammer fra Mozarts Tryllefløjten. Herefter hører al lighed med Mozarts opera op. Sangene har fået helt nye tekster, og handlingen er hensat til et magisk legeunivers, hvor kun fantasien sætter grænser for, at eventyrlige drømme kan blive til virkelighed.

Om pixiformatet
Det Kongelige Teaters PixiOpera er teater fortalt med sang. Forestillingen er en børnevenlig introduktion til opera som genre og et friskt pust til kreativiteten. Pixioperaen synges af to operasangere, der akkompagneres af en pianist.

Undervisningsmateriale
Hvordan kan man fortælle en historie via sang? Det Kongelige Teater har i samarbejde med Forstå.dk skabt et undervisningsforløb, hvor elever skal arbejde med PixiOperaen Papageno og Papagena og blive klogere på netop det spørgsmål. Det er en historie om både kærlighed og venskab, så eleverne vil sikkert kunne genkende noget fra deres eget liv.

Gå på opdagelse i det digitale undervisningsmateriale her.

Materialet er gratis med unilogin.

Foto
Camilla Winther

Se trailer for forestillingen her

trailer

Balladepladser

Børnekulturhuset, Grønnegades Kaserne Kulturcenter, Grønnegade 10, 4700 Næstved
D. 17., 18., 24., 25., 31. januar 2024
D. 1. februar 2024
D. 13., 14., 20., og 21. marts 2024