Dans i SFO´en

D. 16., 17., 18., 19., 23., 24. og 25. maj kl. 14.00 til 16.00

I denne workshop skal børnene skabe koreografiske forløb sammen. Der er fokus på samarbejde og at anerkende hinandens idéer. Workshoppen starter med opvarmning og bevægelsesopgaver. Derefter går børnene i gang med at skabe fælles koreografier i små grupper, som de viser for hinanden til sidst.

Om underviseren
Christina Mølgård er professionel danser og skuespiller og er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole. Christina spiller bl.a. børneteater og underviser til dagligt børn og unge i dans og teater.

Praktiske oplysninger
I skal kunne stille en gymnastiksal eller lignende til rådighed på mindst 12×12 m.

OBS: Der skal deltage mindst én pædagog i workshoppen. Underviseren ankommer kl. 13.30.

Skovens dyr

“Skovens dyr” er en materialekasse med udgangspunkt i temaerne natur og kultur. Materialekassen koster 250 kr. og indeholder bl.a. fagbogen “Egern”, en hånddukke udformet som et egern, kreative materialer og en pædagogisk vejledning med fokus på bl.a. sprog, kreativitet og natur.

Materialekassen “Skovens dyr” er udarbejdet af Aase Morell, sprogkonsulent i Center for Dagtilbud og Skole og Katrine Gjesing, børnekulturkonsulent i Center for Kultur og Borgerservice.

Praktiske oplysninger
Hver kasse indeholder materialer til 25 børn. Materialekassen vil blive kørt ud til jer i uge 18, så I kan være klar til at bruge kassen i uge 20 og 21, hvor der er Børnekulturfestival.

Balladepladser

Balladepladser – en materialekasse om arkitektur
“Balladepladser” er en materialekasse med fokus på gavlmalerierne fra Næstved Kunstby. Børnene i SFO 1 skal sammen med deres pædagoger bygge en model af en legeplads ud fra dette spørgsmål: Hvis gavlmaleriet faldt ud af væggen og rejste sig op på asfalten, hvilke elementer fra maleriet kunne så inspirere til en legeplads?

Udover et væld af sjove og kreative materialer medfølger en udførlig vejledning med fokus på arkitektur og designprocesser.

Materialekassen “Balladepladser” er udviklet af Billedskolen Storstrøm i samarbejde med Næstved Ungdomsskole og Børnekulturhus Næstved.

Praktiske oplysninger
Hver kasse indeholder materialer til 20 børn. Materialekassen vil blive kørt ud til jer i uge 18, så I kan være klar til at bruge kassen i uge 20 og 21, hvor der er Børnekulturfestival.

Sejl til Mars på en chokoladekiks

18. - 21. maj kl. 14.00 - 15.30

Kuffertfortællinger
Få besøg i jeres SFO og skab en helt særlig fortælling, når vi åbner kufferten fyldt til randen med legetøj, magiske amuletter, hulsten og mormors gamle køkkensager.

Vi skal digte en historie, som ingen nogensinde har hørt før og alle skal være med. Hvem er mon hovedperson?

Skal vi på en mission til Rusland eller måske på en tur i trillebør til bageren? Møder vi en drage eller er det mon en cykelpumpe, der redder dagen. Vi varmer op til fortællingen med en håndfuld skøre og sjove lege. 

Om kunstneren
Steffen Sommerstedt, skuespiller og leder at Teater Aspendos

Praktiske oplysninger
Workshoppen foregår bedst indendørs i ledigt lokale. Der skal være plads til at bevæge sig lidt undervejs.
OBS: Der skal deltage mindst én pædagog sammen med børnene.

Tilmelding

Print ud og pynt op

Kære dagtilbud / Kære skoler / Kære SFO’er

Brug dette materiale til at pynte op sammen med børnene. Print ud, pynt op og mærk hvordan stemningen af Børnekulturfestival flytter ind hos jer .

Lyt til sangen “Festival i Næstved” på Næssis APP, mens I pynter op.

Rigtig god Børnekulturfestival!

PLAKAT:VARM OP TIL BØRNEKULTURFESTIVAL MED NYE HISTIORIER OM NÆSSI PÅ NÆSSIS APP

PLAKAT: BØRNEKULTURFESTIVAL 2021

FLAG TIL GRØNNE VIMPLER 

FLAG TIL PINK VIMPLER 

SMÅ FLAG TIL FRUGT OG MADPAKKER 

HAT 

MASKE MED NÆSSI 

AL OPPYNTNING SAMLET ÉT STED