Åbningsfest

11. maj kl. 10.00 - 11.00

Årets Børnekulturfestival sparkes som altid i gang med den traditionsrige åbningsfest på Lave Ridebane. 

De mange fremmødte børn bliver fulgt på plads af De Skøre Strømere fra Dansk Rakkerpak, og når alle er klar, starter festlighederne med Avantgarden fra Næstved Musikskole, der optræder med gøgl og glade sambarytmer.

Efter borgmester Carsten Rasmussens tale kommer Næssi forbi på sin cykel og
sammen med Ulla Abdullas Cocobongoband sørger den glade, grønne drage for at alle får en dejlig åbningsfest.

Tilmelding

Kan man bo i et rivejern?

17. - 21. maj kl. 8.30 - 11.30

Få besøg i klassen af en workshop om arkitektur.  Workshoppen ”Kan man bo i et rivejern?” stiller skarpt på hvordan hverdagsobjekter kan transformeres til arkitektur med inspiration hentet i ikonisk arkitektur som fx ’The Cheese Grater’ i London. I mødet med to arkitekter får eleverne selv mulighed for at designe en mindre bygning, fx et shelter, ud fra aflagte køkkenredskaber. Eleverne arbejder to og to om opgaven

Praktiske oplysninger
Underviserne ankommer til skolens kontor kl. 8.00. Workshoppen fungerer bedst i skolens billedkunstlokale men kan også gennemføres i et klasselokale. Underviserne medbringer alle modelmaterialer. Det vil være en stor hjælp hvis klassen forud for workshoppen har indsamlet aflagte køkkenredskaber – fx rivejern, si, æggedeler, persillekværn osv. Hver elev bedes desuden medbringe en lille legetøjsfigur – fx en lille LEGO mand – som kan bo i deres arkitekturmodel.

Om underviserne
Arkitekterne Charlotte Carstensen og Julie Dufour, fra All About A, er dagens værkstedsførere og kommer med gode byggetips og tricks undervejs.

Tilmelding

Koncert: Det klassiske alfabet

12. maj kl. 9.30 - 10.15, kl. 10.45 - 11.30

ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVXYZÆØÅ – 28 skal der stå….. Hvad har Mozart mon at gøre med alfabetet? Hvad har en tværfløjte og et akkordeon til fælles? Hvordan mon musikkens alfabet lyder?

Alt dette og meget mere får du svar på, hvis du kommer til klassisk koncert med Louise og Malene. Efter koncerten er der, som altid, mulighed for at komme op og tale med musikerne.

Louise og Malene kommer kørende i et lille hus på hjul, som kan klappes ud til intet mindre end en koncertsal.

Øvrig information
Malene Nørgaard Nikolajsen spiller tværfløjte og Louise Lau Kristensen spiller akkordeon.

Tilmelding

Koncert: Lille og Lykkekatten

18. & 19. maj kl. 11.00 - 13.10

Eventyret om ’Lille og Lykkekatten’ består af tre elementer: Musik, oplæsning og billeder. Forestillingen tager udgangspunkt i den franske komponist Maurice Ravels meget smukke og billedskabende musik

“Ma mère l’Oye” – på dansk “Gåsemors fortællinger.” Sammen med Ensemble Storstrøm bliver eleverne ført gennem en fortryllet skov. På vejen følges de med møllerdatteren, Lille, der er gået hjemmefra med sin kat. Det bliver en eventyrlig rejse til Kina, hvor Lille bl.a. møder et stort, fælt søuhyre og en kinesiske kejserinde, som græder diamanter i stedet for tårer. Efter koncerten får eleverne en lille bog med historien om Lille og Lykkekatten med hjem.

Bemærk: Eleverne får mest udbytte af forløbet, hvis der afsættes et par lektioner inden koncerten til at lytte til musikken og læse eventyret op for eleverne. Materiale hertil fremsendes pr. mail til de deltagende lærere i god tid før koncerten.

Trailer: Lyt til musikken og se en trailer for koncerten her: www.ensemblet.dk/boern-unge/lille-og-lykkekatten/

Om kunstnerne
I får besøg af Ensemble Storstrøm med 8 professionelle musikere

Praktiske oplysninger
Som skole er I ansvarlige for at kunne leve op til disse krav:

 • Salen skal kunne mørklægges
 • Salens bredde skal være mindst 8 meter
 • Salens dybde skal være mindst 11 meter
 • Der skal kunne stilles mindst 2. stk. 230 volt strømudtag til rådighed
 • Salen skal kunne lukkes af, så al gennemgang under koncerten undgås
 • Bag musikerne skal der være en ensfarvet bagvæg som skal bruges som lærred til de billeder, der indgår i koncerten
 • Ensemblet har brug for adgang til salen i tidsrummet 7.30 – 14.00

Tilmelding

18. maj kl. 11.00 – 13.10
19. maj kl. 11.00 – 13.10

Tiderne kan tilpasses skolens ringetider

Print ud og pynt op

Kære dagtilbud / Kære skoler / Kære SFO’er

Brug dette materiale til at pynte op sammen med børnene. Print ud, pynt op og mærk hvordan stemningen af Børnekulturfestival flytter ind hos jer .

Lyt til sangen “Festival i Næstved” på Næssis APP, mens I pynter op.

Rigtig god Børnekulturfestival !

PLAKAT:VARM OP TIL BØRNEKULTURFESTIVAL MED NYE HISTIORIER OM NÆSSI PÅ NÆSSIS APP

PLAKAT: BØRNEKULTURFESTIVAL 2021

FLAG TIL GRØNNE VIMPLER 

FLAG TIL PINK VIMPLER 

SMÅ FLAG TIL FRUGT OG MADPAKKER 

HAT 

MASKE MED NÆSSI 

AL OPPYNTNING SAMLET ÉT STED

Bykiggeri – en byvandring om arkitektur

12. - 15. maj kl. 10.00 - 12.00

Eleverne inviteres med på en byvandring hvor de sammen med Line Langfeldt Jensen fra Billedskolen skal undersøge byens arkitektur både oppe, nede og midt imellem. Der skal spejdes efter linjer, zoomes helt ind på detaljer og dykkes ned i hemmelige lommer.

Undervejs skal eleverne lave små kreative øvelser og lege, der skærper sanserne og blikket for byens særlige rum og flader. Byvandringen starter og slutter på Grønnegades Kaserne Kulturcenter foran glasbygningen ved Ny Ridehus.

Øvrig information
Line Langfeldt Jensen arbejder til dagligt på Billedskolen på Rønnebæksholm.

Tilmelding

Kan man være ven med en fugl?

17. - 21. maj kl. 10.00 - 13.30

Med udgangspunkt i temaerne venskab og fællesskab stiller vi skarpt på gavlmalerierne i Næstved Kunstby og laver vores bud på en miniature by. Eleverne udsmykker små gavle og eksperimenterer med egne fantasifulde fortællinger, tegning, collage og graffitiens farve og liv.

Workshoppens opbygning

 • Eleverne starter med at dekorere baggrunden til deres gavle i klare farver
 • Gavlene tørrer i frokostpausen
 • Hver elev trækker et postkort med et motiv fra Næstved Kunstbys gavlmalerier og skal nu illustrere en ven til en central figur i det gavlmaleri, de har trukket
 • Som inspiration fortælles om gavlfigurernes længsel efter, for blot én dag, at forlade kunstværket og sammen med en ven (elevens illustrerede ven) at gå på eventyr i Næstved… hvor alt jo kan ske!
 • Elevernes tegninger klistres til sidst på den dekorerede gavl
 • Eleverne laver et graffititag på bagsiden af deres gavl, som afspejler venskabet mellem gavlfiguren og den ven, som eleven har illustreret

Vi vil under forløbet snakke om venskaber. Kan man være ven med et kunstværk? Og give et kunstværk en ven? Kan man være ven med en fugl? Og hvad mon gavlfiguren egentlig drømmer om at lave nede på jorden sammen med sin ven? Er det måske at spise en is, at besøge en mormor, eller at hoppe i vandpytter?

Alle gavle, som elever i Næstveds 3. klasser laver i løbet af Børnekulturfestivalen, samles i udstillingen ”Børnenes By.”

Om underviseren
Malene Krogager fra Billedskolen er udøvende billedkunstner. Hun er uddannet lærer i billedkunst og formgivning med speciale i kunstformidling til børn.

Praktiske oplysninger
Workshoppen fungerer bedst i billedkunstlokalet

Tilmelding