Børnekulturhus Næstved​

Kontakt

Adresse

Børnekulturhus Næstved
Grønnegades Kaserne Kulturcenter
Grønnegade 10
4700 Næstved

Telefon

20 21 15 66

Mail

Kgjes@naestved.dk

katrine profil4

Katrine Gjesing
Børnekulturkonsulent

Børnekulturhus Næstved

Børnekulturhuset henvender sig til børn i Næstved kommune fra 0 til 12 år og deres voksne. Siden 2016 har Børnekulturhuset haft til huse på Grønnegades Kaserne Kulturcenter, men lå oprindeligt i Jernbanegade 12, hvor der siden 1995 har været børnekulturelle aktiviteter.

Børnekulturhuset inviterer jævnligt daginstitutioner og skoleklasser til at komme og udfolde sig kreativt i børnekulturhusets to værkstedslokaler. Her deltager børnene i forløb hvor opfindsomhed, leg og fantasi er i fokus. Desuden arrangeres kurser for pædagoger om æstetiske lærerprocessor, drama, bevægelse, musik og sprog.

Børnekulturhuset er også en del af Åben Skole i Næstved. Se på mere om Børnekulturhusets tilbud til skoleklasser på www.skoletjenesten.dk/nk

Teaterordningen, WAUW – pragtfuld scenekunst for dagtilbud og skole, giver de 2-12årige store oplevelser med professionel og spektakulær scenekunst. Langt de fleste forestillinger finder sted i Teatersalen på Grønnegades Kaserne Kulturcenteret, men forestillingerne for vuggestuer, dagplejer og børnehaver spiller også udenfor Næstved bymidte.

Børnekulturhus Næstved holder åbent for børnefamilier på udvalgte søndage i forbindelse med Næssis Musikklub, på kulturnatten i oktober og til julemarkedet på Grønnegades Kaserne Kulturcenter.

Hvert år i uge 20 arrangeres børnekulturfestivalen for dagplejere, vuggestuer, børnehaver og skoleklasser. Her er der musik, teater, dans og kreative workshops på programmet for kommunens 0-12 årige. I 2017 lavede fem børn fra 5. klasse på Holmegaardskolen afd. Fensmark denne film om børnekulturfestivalen.

På gensyn i Børnekulturhus Næstved!

Med venlig hilsen

Katrine Gjesing, Børnekulturkonsulent