Program for
4.-6. kl.
Teater: TAM VILD
19. - 21. maj kl. 10.00 - 10.50
Kom i teateret på jeres egen skole og oplev en sand junglekomedie om at finde sin indre urkraft. TAM VILD er en nonverbal gadeteaterforstilling, der leger med det teatralske udtryk, bakket op at en massiv lydside, slapsticks og poesi…. og den klassiske replik “Me Tarzan, You Jane!”
Handlingen
Newyorkeren Jane er besat af myten om Abernes Konge og bliver lettere eksalteret, da hun åbner en kulørt tegneserie om sit idol. En dag beslutter hun sig for at rejse dybt ind i Afrikas jungle og finde sin drømmehelt. Spørgsmålet er om myten vil leve op til forventningerne….. TAM VILD tager livtag med en klassiker på en VILDT crazy måde. Lattermusklerne kommer på overarbejde, når de to skuespillere svinger sig i lianer og går i ét med naturen og når multi-instrumentalisten samtidigt ruller hele sit spektakulære repertoire ud.
Trailer
Se en trailer om forestillingen her: www.danskrakkerpak.dk/tam-vild
Om kunstneren
Dansk Rakkerpak og Faster Cool, Næstveds internationale Egnsteater. Skuespillere: Susanne Bonde og Niels Peter Kløft. Musiker: Bastian Popp
Antal pladser
Skolen afgør selv hvor mange elever fra 4. – 6. klasser, der kan deltage i forestillingen, så retningslinjerne i forhold til Corona efterleves bedst muligt. Der kan dog max. deltage 150 personer i forestillingen
Praktiske oplysninger
Som skole afgør I selv om forestillingen skal spille udendørs eller indendørs. I er desuden ansvarlige for at kunne leve op til nedenstående krav:
Modtagelse: Teatret ankommer to timer før spillestart og har brug for 1-2 raske hjælpere, f.eks fra skolens teknisk serviceafdeling, til at bære teknik og scenografi til det udendørs spillested/indendørs spillerum. Det samme gælder, når forestillingen er slut og pakket sammen og skal bæres ud igen.
Spilleareal: Bredde 9 meter, dybde 8 meter (inkl. Covid-afstand á 2 meter ml. scene og publikum, højde 4 meter.
Publikumsarealet: Ved 150 deltagere er publikumsarealet 15 meter i bredden og 12 meter i dybden.
Strømkrav: Adgang til 230 V/trebenet jordstik
Bænke til publikum: Teatret medbringer 30 bænke i 3 forskellige højder. Skolen bidrager med udlån af en lang rullemadras. Skal der deltage mere end 90 personer har teatret desuden brug for låne op til 12 borde af skolen.
Udendørs forestilling: Spillearealet skal være plant, ryddet og uden skrald, sten, glasskår mv. Husk at have en plan B i baghånden i tilfælde af dårligt vejr.
Indendørs forestilling: Rummet skal være ryddet, rent og opvarmet til stuetemperatur. Mørklægning er ikke nødvendig.
Omklædningsfaciliteter: Der skal være omklædningsrum og toilet tæt på spillestedet.
Tilmelding
19. maj kl. 10.00 – 10.50
20. maj kl. 10.00 – 10.50
21. maj kl. 10.00 – 10.50
Tiderne kan tilpasses skolens ringetider
- Målgruppe: 4.-6. kl.
- Sted: Egen skole, indendørs i egnet sal eller udendørs på flise- eller græsareal. Læs mere under praktiske oplysninger
- Max antal børn: 150
- Underviser/kunstner: Dansk Rakkerpak og Faster Cool
Heraldik
17. - 21. maj kl. 10.00-12.45
I får besøg på skolen af Erik og Dorothy fra Historia Dania. Dorothy fortæller om heraldik (våbenskjolde), og om hvordan skjoldenes figurer viser noget om den ridder, der ejer skjoldet. Erik fortæller om ridderudstyrets funktioner, og eleverne får mulighed for at prøve hjelm og ringbrynje. Eleverne hører også om vor tids våbenskjold, som stadig findes på f.eks. mønter, byvåben og i historierne om Harry Potter. Til sidst i workshoppen laver eleverne deres eget våbenskjold i karton.
Der gennemføres to workshops på samme skole pr. dag med én klasse pr. workshop
Om underviserne
Erik og Dorothy kommer fra Historia Dania, som er en forening, der arbejder med formidling og levendegørelse af Næstveds historie. Dorothy har haft en livslang interesse i dragthistorie og heraldik, og de sidste mange år formidlet lokalhistorie for børn og voksne. Erik er bl.a. kirkesanger i Karrebæk kirke og spiller i lokalteater/revy. Dorothy og Erik har formidlet lokalhistorie til Næstved Børnekulturfestival siden 2004. Læs mere på hjemmesiderne www.næstvedhistorie.dk og www.historiadania.dk
Praktisk oplysninger
Workshoppen forgår på skolen i et fælleslokale, auditorie, bibliotek eller lignende.
Erik og Dorothy ankommer kl. 8.30 og stiller deres workshop med masser af våbenskjolde og ridderudstyr op.
Første workshop varer fra kl. 10.00–11.15, og anden workshop fra kl. 11.30 – 12.45. Tiderne tilpasses skolens ringetider.
Der kan deltage én klasse pr. workshop.
OBS: Hver elev skal medbringe egen saks og blyant til workshoppen.
Tilmelding
- Målgruppe: 4.-6. kl.
- Sted: Egen skole i et fælleslokale
- Max antal børn: 28 - én klasse pr. workshop
- Underviser/kunstner: Erik og Dorothy fra Historia Dania
Grafisk Trykkekunst
17. - 21. maj kl. 8.30 - 13.00
Besøget starter med en rundvisning, hvor eleverne kan opleve Grafisk Værksted, stemningen i værkstedet, duften at trykfarve og de store trykpresser. Der introduceres til to trykketeknikker: Monotypi og koldnålsradering. Herefter arbejder eleverne rundt omkring i værkstedet med hver deres plade og redskaber. Motivet tegnes op og pladen bearbejdes under professionel vejledning af en såkaldt animateur. Sideløbende kan eleverne give sig i kast med ekstra aktiviteter som f.eks. detektivopgaver, puslespil og en grafikfilm. Eleverne får hver et tryk af deres arbejde, hvorefter der trykkes et stort tryk til klassen ét, repræsenterende alles arbejder samlet.
Om underviseren
Eleverne undervises af Jan Kiowsky og Sarah Bodil Tjerney
Praktiske oplysninger
Denne workshop forsøges afholdt på Grafisk Værksted i Fensmark. Skulle det grundet Corona ikke kunne lade sig gøre for skoleklasser at komme på tur ud af huset, kommer underviserne fra Grafisk Værksted i stedet på besøg hjemme hos de tilmeldte klasser.
Tilmelding
- Målgruppe: 4.-6. kl.
- Sted: Holmegaard Værk, Glasværksvej 70, 4684 Holmegaard. Indgangen til Grafisk Værksted er lige til højre for indgangen til selve Holmegaard Værk
- Max antal børn: 28
- Underviser/kunstner: Jan Kiowsky og Sarah Bodil tjerney
- Ansøg om tilskud til transport her
Kan man male med en tulipan?
17 - 21. maj kl. 9.00 - 12.00
Vi går på opdagelse i naturens vidunderlige skatkammer af materialer, som vi bruger på nye måder til at skabe kunstværker sammen. Det kunne fx være pigmenter udtrukket af blomster eller grene fra Pigmenthaven på Rønnebæksholm, bivoks eller hvad der er tilgængeligt netop i uge 20.
Om underviseren
Sara Gade er underviser i Billedskolen. Hun er uddannet designer og er primus motor på projektet Pigmenthaven i samarbejde med Billedskolen og Rønnebæksholm
Praktiske oplysninger
Workshoppen kan afvikles både udendørs og indendørs. Kan aftales på dagen.
Tilmelding
- Målgruppe: 4. kl.
- Sted: Egen skole, udendørs eller indendørs
- Max antal børn: 28
- Underviser/kunstner: Sara Gade fra Billedskolen
Print ud og pynt op
Kære dagtilbud / Kære skoler / Kære SFO’er
Brug dette materiale til at pynte op sammen med børnene. Print ud, pynt op og mærk hvordan stemningen af Børnekulturfestival flytter ind hos jer .
Lyt til sangen “Festival i Næstved” på Næssis APP, mens I pynter op.
Rigtig god Børnekulturfestival!
PLAKAT:VARM OP TIL BØRNEKULTURFESTIVAL MED NYE HISTIORIER OM NÆSSI PÅ NÆSSIS APP
PLAKAT: BØRNEKULTURFESTIVAL 2021
Kunsten vandrer
12. - 13. maj kl. 8.30 til 10.30, kl. 11.00 - 13.00
Med udgangspunkt i streetart vil workshoppen blande ungdomskultur og interkulturel kommunikation. Workshoppen indledes med at eleverne præsenteres for forskellige eksempler på street art, som findes rundt omkring i verden.
Her får de indblik i hvordan kunst, street art især, er et internationalt sprog, som kan forstås og tolkes af alle mennesker på flere sprog.
Eleverne skal derefter prøve kræfter med stenmaling, hvor de skal formulere et budskab, en stemning, en sætning eller bare ord, som stenen skal dekoreres med.
Efterfølgende inddrages de sociale medier, som børnene kender fra deres hverdag. De bruges til at få deres stenkunst til at ”vandre” ud i verden. Eleverne uploader fotos eller video med taggene #KunstenVandrer og #wanderingart.
Med billedet følger der en dansk og engelsk tekst, hvor dem der ser tagget opfordres til at finde og flytte stenen et nyt sted hen, hvis de finder den på deres vej. Flyttes stenen, tager vedkommende et nyt billede som uploades til de sociale medier med #’et.
Forhåbentlig rejser kunsten rundt i landet og måske også ud af landet. Eleverne bliver udfordret på deres forståelse af sig selv som skabere og afsendere af budskaber og kunst i en globalt orienteret verden.
Øvrig information
Liselotte Casimirius Brint og Sarah Urgaard er kreative folkeskolelærere fra Kobberbakkeskolen afd. Sydby med speciale i håndværk & design og billedkunst.
Tilmelding
- Målgruppe: 4.-6. kl.
- Sted: Børnekulturhuset, Grønnegades Kaserne Kulturcenter & Korskilde Bibliotek, Korskildevej 2 4733 Tappernøje
- Max antal børn: 28
- Underviser/kunstner: Liselotte Casimirius Brint og Sarah Urgaard
- Ansøg om tilskud til transport her
Workshop på Rønnebæksholm
11. - 13. maj kl. 8.30 - 10.30, kl. 11.00 - 13.00
Kom og vær med til workshoppen ”Hvad husker du?” Sammen går vi på opdagelse i Rønnebæksholms spændende udstilling Astrid Holm og Co. og undersøger hukommelse.
Bagefter går vi i kunstværkstedet, hvor vi arbejder abstrakt og skulpturelt med vores egne tanker og minder.
Det bliver en dag med fælles kreative øvelser, små lege og fingrene helt ned i materialerne, når vi laver skulpturer. Elevernes kunstværker følger selvfølgelig med hjem til skolen, hvor de kan udstilles efterfølgende. Husk praktisk tøj, der kan tåle lidt af hvert.
Øvrig information
Maria Wolder er kunstformidler på Rønnebæksholm.
Tilmelding
- Målgruppe: 4.-6. kl.
- Sted: Rønnebæksholm, Rønnebæksholm 1, 4700 Næstved
- Max antal børn: 28
- Underviser/kunstner: Maria Wolder
- Ansøg om tilskud til transport her
Danmarks statuer taler
12. maj kl. 13.00 til 13.30
Danmarks Statuer Taler er et kunstformidlingsprojekt, hvor kunstner og historiefortæller Søren Mølstrøm vækker liv i lokale skulpturer til glæde og inspiration for både børnehavebørn og skolebørn.
En ”maskine” sluttes til skulpturen, som gør det muligt for Søren og børnene at tale med skulpturen og herfra udspringer der som oftest en opgave eller et problem, som skal løses i fællesskab.
Det er altså en inddragende og fantasifuld tilgang til kunstformidling. Projektet vil vise børnene, at de har kunst i deres eget nærområde, samt inspirere dem til en mere åben og fri tilgang til kunsten. Bemærk at der senere samme dag også er en offentlig visning for alle interesserede i lokalområdet.
Øvrig information
Kunst ud til Folket er en kunstnergruppe, der skaber sjov og folkelig kunstformidling. Formålet er at hive kunsten ned på jorden, så alle kan være med.
Gruppen består af en række dygtige musikere, skuespillere og fortællere der rykker ud til alt fra folkeskoler til plejehjem for at give børn, unge, voksne og ældre en alternativ vinkel på kunst.
Det er performeren og musikeren Søren Mølstrøm, som står i spidsen for gruppen.
Tilmelding
- Målgruppe: 4.-5. kl.
- Sted: Skulpturen "Høstpigen" bag Fensmark Kirke, Chr Winthersvej 7, 4684 Holmegaard
- Max antal børn: 100
- Underviser/kunstner: Kunst ud til folket v. Søren Mølstrøm
- Ansøg om tilskud til transport her