Åbningsfesten

D. 13. maj kl. 10.00 til 11.00

Kom og vær med til at fejre åbningen af Næstved Børnekulturfestival, som afholdes for 22. gang.

Næstved Avantgarden åbner ballet efterfulgt af taler og konfetti fra scenen. Åbningsfesten afrundes med en festlig koncert med Næssi og Ulla Abdullas Cocobongoband, hvor I bl.a. skal danse med til Børnekulturfestivalens kendingsmelodi “Festival i Næstved”.

De Skøre Strømere fra Næstveds Egnsteater, Dansk Rakkerpak og Faster Cool, sørger for ro, orden og smil på læberne.

Praktiske oplysninger
Husk at deltagelse i Åbningsfesten kræver tilmelding.

  1. Festival i Næstved 2:03

Små Synger Sammen om ting på hjul

D. 17. maj kl. 9.15 til 9.55 og 10.30 - 11.15

Små Synger Sammen handler denne gang om ting på hjul. I skal synge om tog, biler, løbehjul og alt det andet, man kan finde på at køre på.

Kom og vær med til en hyggelig sangdag sammen med Maria, Frida og Lonnie fra Næstved Musikskole.

Sangene vil uden tvivl skabe glæde og engagement hos børnene og desuden være med til at sætte fokus på både musikalitet, sprog og motorik.

Små Synger Sammen afholdes to gange samme dag.
Kl. 9.15 for de 0-3-årige og igen kl. 10.30 for de 3-6-årige. 

Om underviserne
Frida Fridriksdottir, Maria Dynesen og Lonnie Kristiansen fra Næstved Musikskole er musiklærere og arbejder til dagligt med formidling af sang og musik til de mindste.

Praktiske oplysninger
Ca. tre uger inden Små Synger Sammen vil I modtage en mail med info om hvilke sange der bliver sunget til arrangementet. Vi opfordrer til, at I har sunget og lyttet til sangene sammen med børnene, inden I kommer.

Musiktime med Frida

D. 14., 15. og 21. maj kl. 9.00 til 10.30

I får besøg af Frida fra Næstved Musikskole, som har taget dukken Lise med. I skal synge og lave forskellige sanglege sammen og også høre Frida spille på både trækbasun og marimba.

Glæd jer til en musiktime med fokus på fantasi, musik og bevægelse.

Om underviseren
Frida Fridriksdottir fra Næstved Musikskole er underviser i rytmisk solosang, børnekor og forældre/barn hold.

Praktiske oplysninger
Frida laver to musiktimer hos jer. Der kan deltage 16-20 børn pr. musiktime. I kan derfor tilmelde min. 32 og max. 40 børn i alderen 3-6 år. Første musiktime afholdes kl. 9.00-9.40 og 2. musiktime afholdes kl. 9.50-10.30.

Bemærk at musiktimen skal afholdes i et varmt og ryddet rum uden gennemgang og øvrig forstyrrelse.

Musiktime med Maria

D. 14. og 15. maj kl. 9.30 til 10.15

Vi skal synge, danse, bruge tørklæder og rytmeinstrumenter og ind under den store musikfaldskærm. Kom og mærk musikken i børnehøjde.

Om underviseren
Maria Dynesen er underviser på Næstved Musikskole med speciale i musik og sang for helt små børn.

Musiktime med Maria for børnehavebørn

D. 14. og 15. maj kl. 10.45 til 11.30

Vi skal synge, danse, bruge forskellige rytmeinstrumenter og mærke musikken i børnehøjde.

Om underviseren
Maria Dynesen er underviser på Næstved Musikskole med speciale i musik og sang for helt små børn.

Japanske fisk på legepladsen

D. 13., 14., 15., 16., 17., 21., 22., 23., og 24. maj kl. 9.00 til 11.00

Kom med på en tur til Japan på jeres egen legeplads sammen med billedkunstner Britta Johanson. Her skal børnene male på to store japanske fisk i stof, som efterfølgende kan hænges op på legepladsen.

Børnene maler med store og små pensler med både tynd og tyk maling.

Efterfølgende trykkes med stoftrykklodser og kartofler. Børnene maler lange streger, cirkler og prikker. Vi snakker om farver, farveblanding, størrelser og rækker.

Der males udendørs på legepladsen ved et bord kl. 9.00 + 9.30 + 10.00 + 10.30. Der males med stoftrykfarver, der fixeres i tørretumbler i et pudebetræk dagen efter, når det er helt tørt.

Om underviseren
Britta Johanson er rejsende i kunstprojekter med børn. Hun er bl.a. forfatter til en bog om succesbilleder med vuggestue- og børnehavebørn.

Praktiske oplysninger
Britta maler dagligt med fire hold á fem-seks børn. Er I en lille institution med færre end 20 børn i alderen 1½-3 år, skal I slå jer sammen med børn fra en nærliggende institution eller dagplejer for at kunne tilmelde jer.

Stop Motion

D. 13., 14., 15., 16,. 17., 21., 22., og 23. maj kl. 9.00 til 11.00

Med iPads leges der med fortællinger i film og billeder, som ender ud som små STOP-motion film. I år tages der udgangspunkt i temaet ”Havets Dyr.” 

Børnene deles i minder grupper. Der skal kunne deltage tre voksne fra institutionen, så der er en voksen, der kan hjælpe til i alle grupperne.

Det er ikke tilladt at tilmelde færre end 16 børn.

Om underviseren
Thorbjørn Øster er konsulent i Center for Dagtilbud og Skole i Næstved Kommune.

Praktiske oplysninger
Til denne workshop skal institutionen bidrage med forskellige former for legetøj – det kan f.eks. være farver, perler, figurer, Lego, dykkere, havfruer, små skibe, fisk og andre havdyr. Alt der kan bruges til at lave små fortællinger under havets overflade.

Havets Dyr - en materialekasse til de 4-6-årige

Uge 20 til 21

Med udgangspunkt i emnet Havets Dyr, vil I stifte bekendtskab med aktiviteter, som både knytter sig til fagbogen Haj og til kunstarten arkitektur.

I materialekassen finder I dels en vejledning til dialogisk læsning og dels en vejledning til, hvordan I kan bygge boliger til havets dyr med sjove og fantasifulde materialer. Hver kasse indeholder materialer til 25 børn. 

Afhentning
Dagtilbudspersonalet er selv ansvarlige for at afhente materialekassen om Havets Dyr på Grønnegades Kaserne Kulturcenter d. 23. april mellem kl. 10.00 og 15.00. Henvendelse i billetsalget.

Bemærk
Materialekassen om Havets Dyr skal anvendes under Børnekulturfestivalen i uge 20 og 21 og tæller som en aktivitet på lige fod med de øvrige aktiviteter i festivalens program.

Om materialekassen 
Materialekassen “Havets Dyr” er udarbejdet af Aase Morell, tidligere  sprogkonsulent, og Line Langfeldt Jensen, Billedskolen NU

Hvad er der i materialekassen?
· Fagbogen ”Haj” fra serien Fagfilur.
· Skriftlig vejledning om dialogisk læsning af fagbogen “Haj”
· Skriftlig vejledning om arkitektur på havets bund – “Havdyrenes hemmelige by”
· Kreative materialer til at bygge boliger til havets dyr

Vildt maleri

D. 14., 15., & 16. maj kl. 8.45 til 9.30 og 10.00 til 10.45

Vildt maleri (Action Painting) er et livsbekræftende og dynamisk malermøde for børnene. I workshoppen males på et stort lærred opspændt på gulvet.

Børnene bruger hele kroppen, når de strinter, prikker og skurrer maling på med grene, bildæk, fluesmækkere og tennisbolde.

Stemningen bliver sat med lyden af bølgeskvulp, flamenco og klassisk musik. Resultatet er et vildt maleri med alskens strukturer på, som kan hænges op i institutionen efterfølgende.

Om underviseren
Henriette Brun er uddannet tegner og har i 25 år lavet workshops for børn. Hendes speciale er workshopfortællinger.

Praktiske oplysninger
Der er vaskefaciliteter ved siden af det lokale I skal være i. Husk tøj der gerne må få maling på sig samt vådservietter og evt. rent tøj til børnene.

Anton og farmor på havets bund

D. 14., 15., 16., 17., 21., 22. og 23. maj kl. 9.00 til 9.45 og 10.15 til 11.00

Velkommen til en litterær og sanselig rejse på Næstved Bibliotek. Vi starter med at læse bogen “Anton og farmor på havets bund” af Thomas Brunstrøm.

Anton og farmor oplever vilde ting på havbunden, og det skal vi selvfølgelig også. Når bogen er slut dykker vi alle sammen ned på havets bund, hvor vi skal føle og dufte os frem. Måske møder vi også noget farligt!

Vi slutter af med en festlig havfruedans.

Om underviseren
Lene Holst Schmidt og Julie Eleonora Walbum er børnekulturformidlere på Næstved Bibliotek.

Postyrium

D. 14., 15., 16. og 17. maj kl. 9.00 til 9.45, 10.00 til 10.45

Det Kongelige Teater har taget tre tonstunge containere og proppet dem til randen med ballet, klassisk musik, kostumer og teatermagi. En teaterlegeplads kaldet POSTYRIUM.

Her kan børn i alderen 4-10 år klæde sig ud i farvestrålende kostumer, danse foran et stort spejl som til en rigtig ballettræning, lytte til forskellige instrumenter fra en orkestergrav og opleve operaens forskellige stemmer.  

Om underviseren
‘”Postyrium på hjul” er en del af Det Kongelige Teaters tiltag for at gøre børn og unge rundt i landet nysgerrige på teatret og scenekunsten gennem leg. 

Praktiske oplysninger
Der er tilknyttet to værter til Postyrium, som står klar til at tage imod børn og voksne. Jeres besøg indledes med en lille fortælling fremført af de to værter.

Foto: Det Kongelige Teater – Camilla Winther

Se en kort video om Postyrium her.

 

Glimmer på!

D. 16. maj kl. 10.00 til 10.40 - Folkemusikhuset i Fensmark

D. 17. maj kl. 10.00 til 10.40 - på Sct. Jørgens skole

Teaterkoncert for børn og deres voksne. Med original musik, sang, dans, lyd og lys i en smuk scenografisk ramme tager det lille funky orkester publikum med på en forfriskende, boblende, finurlig og sjov musikalsk rejse hvor de sammen med publikum kaster glimmer på dagen.

Fællesskab, bevægelse og glæde!

Medvirkende
Julie Michelsen: Guitar, sang, programmering og andre instrumenter. Gunni Torp: Harmonika, saxofon og sang. Camille í Dali: Guitar, sang, programmering og andre instrumenter.

Praktiske oplysninger
Stolene i salen er skiftet ud med et dansegulv, for i “Glimmer på!” tager publikum aktivt del i sangenes individuelle fortællinger med krop, udtryk, fagter og følelser. I kommer derfor både til at sidde på gulvet, ligge på gulvet og danse og bevæge jer rundt i lokalet. 

Se en kort video af Glimmer på! her.

Næssi finder hjem

D. 21. maj kl. 10.00 til 10.40 - i Fuglebjerghallen

D. 22. maj kl. 10.00 til 10.40 - på Korskilde Bibliotek

Forestillingens handling
Næssi er vagtdrage hos en sur konge i landet Eventyrien, men Næssi dur ikke til jobbet. Den grønne drage flyver væk i håbet om at finde et sted, hvor han kan slå sig ned og føle sig hjemme.

Da han under sin flyvetur får øje på omridset af Næstved By, kan han genkende sig selv og får lyst til at lande. Mon Næssi finder hjem? En forestilling om at være modig, høre hjemme og værdien af gode venskaber.

Medvirkende
Steffen Sommerstedt og Anne Sofie Reumert fra Teatret Aspendos.

Praktiske oplysninger
Det er ikke tilladt at filme og fotografere under forestillingen. Når forestillingen er slut inviteres børnene op til Næssi på scenen, og her kan der også tages billeder. 

Magiske akvarier

D. 21., 22., 23. og 24. maj kl. 9.00 til 10.00 og 10.30 til 11.30

Vi hører en lille historie fra havet og bygger små akvarie-dukketeatre med fisk, hvaler, blæksprutter, vandplanter og meget mere.

Vi bygger delvist i genbrugsmaterialer og bruger papir, pap, plastic, træ, akryl, og hvad vi ellers kan finde. Akvarierne vil kunne bruges til at lave små dukketeaterforestillinger bagefter. 

Om underviseren
Workshoppen ledes af Martin Krogh og Anna Søe fra Makerspace Næstved, som er et stort værksted for leg, eksperimenter, sysler og teknologi.   

Praktiske oplysninger
De små akvarier får I med hjem, når workshoppen er slut. 

Kæmpesprutter

D. 14., 15., 16. og 17. maj kl. 9.00 til 11.00

I havet bor der mange forskellige dyr. Et af de helt særlige er blæksprutten. Den er en af verdens sejeste og ældste dyr – nærmest som en superhelt! Som et trylleri kan den ændre form og farve, den har tre hjerter og kan sprøjte med blæk.

I sprutteværkstedet fejrer vi dette seje dyr med en dag fyldt med mønstre, farver og kæmpesprutter. Hvert hold bygger en fælles kæmpesprutte, som I får med hjem til at hænge op i institutionen.

Om underviseren
Workshoppen ledes af billedkunstner Maria Lau Krogh og arkitekt Hasse Sandell, som bl.a. er kendt fra projektet ”Børnenes Gavlmaleri,” hvor 250 børn fra Næstved Kommune i 2021 lavede et fælles gavlmaleri på hjørnet af Grønnegade og Kvægtorvet.  

Praktiske oplysninger
Der kan deltage mellem 16 og 20 børn fra samme institution i workshoppen. Børnegrupper på under 16 børn kan altså ikke tilmeldes denne aktivitet.

Billebold

D. 14., 15. og 16. maj kl. 9.00 til 11.00

Hjæææælp! De sjove, digitale biller er sluppet løs! Kom og vær med til at vinde kampen over billerne, som kravler rundt på væggen. Skyd løs med bløde bolde og giv de farvestrålende biller én over nakken. Hvis I vinder over billerne, får I en lille præmie med hjem.

 

Et spil billebold tager ca. 10 minutter. Deltagelse kræver ikke tilmelding. 

Musiksamlinger

D. 8.,, 9., 10., 11., 12., 15., 16., og 17. maj kl. 9.30 til 11.00

Kom med ind i musikkens verden med Mia fra Hyldebærhuset. Mia fører børn og voksne trygt igennem en musiksamling med legen og kroppen forrest. Undervejs inddrages børnenes idéer og påfund i de rammesange, som musiksamlingen er bygget op af.

Der gennemføres to musiksamlinger pr. dag for 9-10 børn af gangen:
Den første kl. 9.30 til 10.00
Den anden kl. 10.30 til 11.00

Personalet får efterfølgende et link til DreamBroker, hvor alle sangene fra musiksamlingen kan tilgås digitalt. Det forventes, at der deltager mindst to voksne fra institutionen pr. musiksamling.

Om underviserne
Mia Brøndby Hemmingsen er uddannet pædagog og arbejder til dagligt med de 3-6-årige i daginstitutionen Hyldebærhuset i Næstved.Mia har deltaget i kurset ”Musik, leg og bevægelse” – en del af projekt Små Fødder – udbudt af Børnekulturhus Næstved. 

Læs mere om projekt Små Fødder her. 

Praktiske oplysninger
Mia ankommer kl. 8.30 og har brug for et roligt og ryddet rum med plads til at lave en stor rundkreds til børn og voksne.

Rummet må ikke være et gennemgangsrum, og skal ligge så uforstyrret som muligt i institutionen. Inden musiksamlingerne starter, bruger Mia lidt tid på stuen sammen med børnene, så de kan se hende lidt an.

Bemærk
I kan tilmelde min. 18 og max. 20 børn i alderen 3-6 år.
Er I en lille institution med færre end 18 børn i alderen 3 6 år, skal I slå jer sammen med børn fra en nærliggende institution for at kunne tilmelde jer.

Skraldekunst

Kl. 10.00 til 14.00

Kom og oplev udstillingen “Skraldekunst med børn i dagtilbud.”

Udstillingen er skabt af 135 børn fra Næstved kommunes dagtilbud i samarbejde med billedkunster Britta Johanson.

Få gode idéer til skraldekunst med børn i dette inspirationskatalog.

Tilblivelsen af udstillingen er støttet af Kulturregion Storstrøm.

Logo A farver 1